Grundlaget for virksomheden tog sin begyndelse tilbage i 1933, hvor den 24-årige handelsuddannede grosserer Hans Schrøder startede en mindre handelsvirksomhed i København.

Til at begynde med blev der udelukkende forhandlet håndværktøj, men den unge Schrøder kunne se ideen i selv at producere, og påbegyndte i 1938 fremstilling af save. 

Foruden det skandinaviske marked udviklede Storbritannien sig hurtig til at være et attraktivt marked for de danske save, og blandt sine engelske forretningsforbindelser blev den unge Schrøder snart kendt som "Jack", hvilket hurtigt blev synonymt med hans save. Når fagfolk skulle beskrive kvaliteten sagde de kort og godt: "it's a Jack-saw".

Produktionen og omsætningen udviklede sig med rivende hast, og forholdene i København gav ikke mulighed for udvidelser, hvorfor Hans Schrøder valgte at se sig om efter større faciliteter.

Hans Schrøder købte derfor i 1955 Asnæs Maskinfabrik - Brdr. Madsen, som havde været en stor virksomhed med produktion af tærskeværker og halmpressere. Nu var disse maskiner imidlertid overhalet af udviklingen med de moderne mejetærskere.

Produktionen af save flyttedes nu fra København til Asnæs. De eksisterende lokaler blev dog hurtigt for trange og derfor er fabrikken siden blevet udvidet og ombygget i takt med den stærkt stigende efterspørgsel på Jack savene.

Virksomheden gik nu under navnet: Hans Schrøders Fabrikker A/S, og var en af de største arbejdspladser i lokalsamfundet. I folkemunde fik fabrikken tilnavnet "savklingen", og dette hænger fortsat ved.

I 1995 opkøbtes Hans Schrøders Fabrikker A/S af American Tool Companies og under dette ejerskab investeredes massivt i ny teknologi og automatisering.

Allerede 6 år senere overtog Irwin / Newell Rubbermaid koncernen aktiemajoriteten i American Tool Companies og dermed ejerskabet af savfabrikken.

Da produktionsvirksomheder ikke passede ind i Irwin / Newell Rubbermaids strategi, blev savfabrikken i 2009 solgt fra og overtaget af den daværende direktør for fabrikken i Asnæs Lars Ditlev Vedsmand. Savfabrikken kom således igen 100% under dansk ejerskab.

Lars Vedsmand er i dag formand for bestyrelsen og Camilla Burke Vedsmand er administrerende direktør for virksomheden DITLEV-BURKE INDUSTRIAL TOOLS A/S.

Produktionen af save er under konstant effektivisering og fabrikken fremstår i dag som 1 blandt de 3 største savfabrikker i verden.

Den konstante effektivisering og omstrukturering har givet plads for nye tiltag og har gjort det muligt at indrette og udleje dele af fabrikshallerne, således at disse i dag huser henholdsvis Ungehuse Asnæs samt Odsherred Kommune, Hjemme- og Sygepleje, Distrikt Syd.